Szabina
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Németh Szilárd: Soros megbízottjai pofont provokálnak

2017.04.24. 12:35

Főként egymást sértegették a különböző pártok képviselői a parlament hétfői ülésén napirend előtt. Új információk alig hangzottak el, mégis érdemes néhány mondatban összefoglalni, ki mit mondott, hogy lássuk, milyen narratívát építenek az egyes pártok.

Ki folytat propagandát?

Itt van például rögtön az LMP-s Hadházy Ákos és Dömötör Csaba államtitkár szócsatája. Az LMP társelnöke arról a jelenségről beszélt, hogy a kormány milyen propagandát folytat, hogyan téveszti meg az embereket, ferdíti a tényeket, ráadásul közpénzen. „Nekünk nincs közpénzen működő sajtónk, igazunk van” – mondta Hadházy.

Erre a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára azzal vágott vissza, hogy az igazi propagandát az LMP folytatja. Dömötör felemlegette azt, hogy Hadházy március 15-én férgeknek nevezett bizonyos, LMP-vel egyet nem értő embereket. (Hadházy később bocsánatot kért az erős megfogalmazásért.)

Ez az igazi agitációs propaganda, amit a 80-as években hallottunk!

– mondta Dömötör Hadházynak. Az államtitkár ebből következtetett arra, hogy az LMP-nek jó helye lesz „a baloldali összeborulásban”, holott az LMP folyamatosan kizárja a közös listát a baloldali pártokkal.

Németh Szilárd: Soros György megbízottjai pofont akarnak

Érdekes volt ezek után hallgatni Németh Szilárd Fidesz-alelnök felszólalását, aki mintha csak Hadházy felszólalását akarta volna illusztrálni, szünet nélkül Soros György-özött a tényszerűséget többször is mellőzve. 

Németh Szilárd Fidesz-alelnök
Németh Szilárd Fidesz-alelnök
Fotó: Bruzák Noémi

Például Németh először köszönetet mondott a rendőröknek, akiket az elmúlt időszakban folyamatosan

provokáltak Soros György megbízottjai, várták, hogy egy pofon elcsattanjon.

Németh nem konkretizálta, milyen esetekre gondol, de köszönetet mondott az utcákon és a határon „humánusan, törvényesen és szakszerűen” eljáró rendőröknek.

A beszéd második részében pedig szünet nélkül Soros Györgyöt támadta, aki Brüsszelben tárgyal a héten Jean-Claude Junckerrel. A fideszes alelnök megismételte a sokat hallott kormányzati panelt: Soros illegális bevándorlókkal akarja Európát elárasztani, el akarja érni az „automatikus szétosztást”, nyomást akar gyakorolni Magyarországra. Majd feltette a kérdéseket: „Ki hatalmazta fel ezt Soros Györgyöt? Szavazott erre a Sorosra valaki Magyarországon?”

A választ önmaga, majd Dömötör Csaba államtitkár adta meg: nem szavazott Sorosra senki, és úgy lehet megállítani, ha mindenki visszaküldi a nemzeti konzultációkat.