Rektorhelyettes: Valószínűbb, hogy a CEU a mostani formában nem marad Budapesten

2017.04.26. 17:57 Módosítva: 2017.04.26. 17:57

Enyedi Zsolt, a CEU rektorhelyettese nyilatkozott az RTL KLub híradójának. A műsor este 6-kor kezdődik, de egy rövid részletet a csatorna már kitett a Facebook-oldalára:

Ezt mondja Enyedi: 

Ha az a kérdés, hogy a CEU a jelenlegi formájában, mindezekkel a programokkal, tanszékekkel, mindezekkel a kutatási projektekkel maradhat-e Budapesten, ennek most már kevesebb mint 50 százalék esélyt látok. Azt gondolom, hogy ha a kormány szerette volna vagy szeretné itt tartani az egyetemet, akkor már tett volna lépéseket ebbe az irányba.

Michael Ignatieff rektor pár napja még arról beszélt, hogy az egyetem bármi áron Budapesten maradna.

A videóhoz mellékelt poszt szerint Enyedi Zsolt azt is elképzelhetőnek tartja, hogy Budapesten csak egy felnőtt oktatási kurzus vagy a könyvtár egy része lesz, az érdemi oktatási tevékenység viszont más városba, például Prágába vagy Bécsbe kerül. De nem akarnak költözni, már csak azért sem, mert egy ilyen döntés a dolgozóikon és családtagjaikon keresztül akár tízezer ember életét befolyásolná.

Frissítés 18.41: Az RTL Klub híradójából az is kiderült, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumában ma felállt egy munkacsoport kifejezetten azzal a céllal, hogy tárgyaljon a felsőoktatási törvény módosítása által érintett egyetemekkel. Ennek fényében Enyedi az Indexnek már azt nyilatkozta, hogy

így már arra lát nagyobb esélyt, hogy mégis változatlan formában működhet tovább Budapesten a CEU.


  • Tippek
  • Hírek