16:00, December 05.
Japán 0
Horvátország 0
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 0
Koreai Köztársaság 0

A CEU rektora cáfolta, hogy elköltöznének Budapestről

2017.04.27. 11:05 Módosítva: 2017.04.27. 11:09

Továbbra is elkötelezettek vagyunk, hogy Budapesten maradjon a CEU, és ezért minden tőlük telhetőt megteszünk. Minden ezzel ellentétes állítás a legjobb esetben is ki lett ragadva a szövegkörnyezetből, vagy egyszerűen hamis - írta  Michael Ignatieff, a CEU rektora az egyetem dolgozóinak és oktatóinak írt levelében.

A Hvg.hu szerint a rektor ezzel cáfolta  Enyedi Zsolt rektorhelyettest, aki az RTL Klubnak azt mondta: a CEU jelenlegi formájában szinte biztosan nem marad Budapesten, erre  kevesebb mint 50 százalék esélyt lát.

Ignatieff a levélben arról is ír, hogy sorvezetőt adnak ki arról, hogyan érdemes kezelni a médiamegkereséseket. Ebben többek között felsorolják, hogy engedély nélkül nem lehet forgatni a CEU campusán, az interjúkéréseket egyeztetni kell a CEU kommunikációs irodájával, a nyilatkozóknak jogukban áll elkérni megjelenés előtt az írott vagy felvett interjút. 

Miután szerdán az Emberi Erőforrások Minisztériuma bejelentette, hogy munkacsoportot állítanak fel a felsőoktatási törvény módosítása által érintett egyetemekkel való tárgyalásra, Enyedi Zsolt az Indexnek már azt nyilatkozta: így már arra lát nagyobb esélyt, hogy mégis változatlan formában működhet tovább Budapesten a CEU.  • Tippek
  • Hírek