A tartalékból ad 1,2 milliárdot a kormány az üldözött keresztényeknek

2017.04.28. 22:12

A Magyar Közlöny pénteki számában megjelent kormányhatározat szerint a rendkívüli kormányzati tartalékból fognak 1,2 milliárd forintot átcsoportosítani az üldözött keresztények javára. Bár a Hungary Helps nevü segélyügynökség egyelőre olyan mint Columbo felesége, azon kívül nem sok nyoma van, hogy Orbán beszélt róla, de nem kizárt, hogy ők fogják majd a pénzt az érintettek között elosztani. 

Egy hónapja már említették a Magyar Közlönyben a támogatást, igaz akkor még a központi költségvetés volt megnevezve forrásként a rendkívüli tartalék helyett. 

Hogy mekkora az átfedés a kormány által 930 millió forintból alapított helyettes államtitkársággal ugyanúgy rejtély, mint a néven kívül nagyjából minden Hungary Helps-szel kapcsolatban. 

Szintén a rendkívüli tartalékból fognak 380 millió forintot átcsoportosítani a Nemzeti Infokommunikációs Stratégia végrehajtására, valamint 125 millió forintot a Külgazdasági és Külügyminisztérium felügyelete alá tartozó szervezetek és szakmai programok támogatására. 

(MTI)