Jolán
2 °C
4 °C

Elkészült a kétsoros kerítésrendszer a magyar-szerb határon

2017.04.28. 12:33 Módosítva: 2017-04-28 13:00:26

Elkészült a kétsoros kerítésrendszer második kerítése a magyar-szerb határ teljes, 155 kilométeres hosszán - írja az MTI. 

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken Röszkén tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a magyar határvédelem minden eddiginél erősebb, tovább nőtt a biztonság.

A kormány azért döntött a második kerítés megépítése mellett, mert szerintük fel kell készülni akár az eddigieknél is nagyobb migrációs nyomásra. 

A 155 kilométeres kerítésrendszer bármilyen embertömeg feltartóztatására alkalmas, gyakorlatilag nem lehet áthatolni rajta - jelentette ki Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban. Orbán szerint a balkáni útvonal felől fenyegető népvándorlási nyomás velünk fog élni.

Addig a rendőrség honlapján lévő grafikonon követheti nyomon, hány menekült érkezik hozzánk naponta. A héten nem sok jött, hétfőn és kedden egy sem, szerdán 6, csütörtökön pedig 5. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?