A Fidesz 100 milliót ad a Fidelitasnak a simicskázós-sorosozós kampányra

2017.04.28. 14:34

Böröcz László, V. kerületi fideszes alpolgármester, a Fidelitas alelnöke az ATV Start című műsorában elárulta, hogy mennyibe kerül az ifjúsági szervezet napokban induló plakátkampánya

Nehéz szülés volt, mert Böröcz először azt mondta, hogy nincsenek még pontos számok, de a végén természetesen elfognak számolni. A riporterek felvetésére, hogy nagyjából csak kellene már tudniuk a kampány költségvetését, hiszen már megrendelték a plakátokat, Böröcz azt felelte, hogy 

nagyságrendileg 100 millió forintba fog kerülni. 

A kérdésre, hogy honnan van a pénz, a Fidelitas elnöke elárulta, hogy a Fidesztől kapják. 

Azért is érdekes ez, mert pár hete még Kósa Lajos azt mondta, hogy a Fidesz fog kampányt indítani válaszul a Jobbik óriásplakátjaira, azonban nemrég kiderült, hogy a kormánypárt mégsem tesz ilyet. Helyettük inkább a Fidelitas kampányol, a Fidesz pénzéből. 

Böröcz azt is elmondta az ATV-ben, hogy kb. kétezer plakátot fognak kihelyezni az országban, és egy hónapig fog tartani a kampány, amellyel azt üzenik, hogy az MSZP-t Soros György rángatja dróton, a Jobbikot pedig Simicska Lajos. A Fidelitas ezzel szeretne "a milliárdosok orrára koppinatani". 

A Jobbik csak az ÁSZ-nek mondja meg

Április elején indított országos plakátkampányt a Jobbik. Az Ők lopnak - Ti dolgoztok című kampány poszterein az Orbán-Mészáros és a Rogán-Habony párosok láthatóak. 

Schön Péter, a Jobbik gazdasági igazgatója azt mondta, hogy több mint kétezer plakátot helyeztek ki az országban, és a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahír és Publimont felületeit használják. 

Az egyelőre nem tudni, mennyibe kerül a Jobbik kampánya, a kormánypárti Magyar Időkkel azt közölte a párt, hogy a pontos költségekről a kampány végén tudnak majd elszámolni. Cikkünk megjelenése előtt mi is megkérdeztük a Jobbikot, hogy mennyit költenek az óriásplakátokra, a párt az alábbi választ küldte: 

"A szokásos piaci sztenderdeknek megfelelően mindkét cég kikötötte a hirdetési szerződésben, hogy a szerződés részletei üzleti titkot képeznek, így erről nem tudunk adatot szolgáltatni.

Természetesen a párt gazdálkodásának ellenőrzése során az Állami Számvevőszék ellenőreinek rendelkezésére bocsátjuk az adatokat, így ők jogosultak lesznek megismerni a részleteket

- írták kérdésünkre. A Jobbik sajtóosztálya azt is közölte, hogy 2468 óriásplakátot helyeztek ki az országban.