Karácsony Gergelynek érik a miniszterelnök-jelöltség

2017.04.28. 09:50

Miniszterelnök-jelölést és tisztújítást tart a hétvégén a Párbeszéd Magyarországért. Ezúttal tehát nemcsak elnökséget, társelnököket választanak, hanem a kormányfő-jelöltjüket is megnevezik 2018-ra.

Habár a Párbeszéd a legújabb kutatások szerint eltűnt a térképről, a legfrissebb adatgyűjtésnél két cég is nulla százalékon mérte, a párt a jelenlegi elgondolások szerint egyedül indul a választáson.

A miniszterelnök-jelölti posztra az Index információja szerint Karácsony Gergelyt választanák meg, ám ez azon is múlik, hogy Zugló polgármestere végül elvállalja-e a jelölést. A pártban, úgy tudjuk, azért vetődött fel, hogy miniszterelnök-jelöltet választanak, hogy legyen egy központi kampányarc, aki esetleg feljebb tudja tornázni a párt népszerűségét. Karácsonyt egyelőre nem értük el.

A női társelnöki posztért egyedül indul az azt most is betöltő Szabó Tímea. A férfiak között két induló van, a jelenleg szintén társelnökként dolgozó Karácsony Gergely zuglói polgármester és Erőss Gábor VIII. kerületi önkormányzati képviselő. Itt Karácsonynak van nagyobb esélye, pláne, ha miniszterelnök-jelöltnek választják.

Az elnökségbe a két társelnök mellett öt további tagot választanak be, közülük legalább egynek nőnek kell lennie. 

A most felálló elnökség pedig a 2018-as választási felkészülést, indulást és kampányt is irányítani fogja. A személyi döntéseket a Párbeszéd tagjai vasárnap hozzák majd meg.