A nap, amikor Angela Merkel is karanténba vonult

Lovas Gergő
Flachner Balázs
sixx
2020.03.22. 23:55

Összefoglaló

Házi karanténba vonul Angela Merkel német kancellár, mert koronavírus-fertőzést mutattak ki egy orvosánál.
Az ellenzéki pártok nem szavazzák meg a felhatalmazási törvényt.
A legfrissebb adatok szerint az USA-ban már több mint négyszázan veszítették életüket a koronavírus-járványban. Vasárnap 8149 új esetet regisztráltak, így az összes fertőzött száma nagyjából harminc százalékkal 32 356-ra nőtt. Csak New York államban több fertőzött van, mint Iránban vagy Franciaországban.
Skóciában erővel kellett bezárni néhány kocsmát, Londonban rendőrök vihetik el a túlzottan egymás mellé bújókat. A legsúlyosabb betegeknek fenntartott kórházi ágyak 12 százalékát már most a koronavírusosok foglalják le Nagy-Britanniában.
Tóth József, Polgár város polgármestere meglépte azt, amit senki nem akart/mert eddig az országban, és a kb. 9000 fős település lakossága számára részleges kijárási tilalmat rendelt el.
A 68 éves Harvey Weinstein is megfertőződött a koronavírussal a Rikers-szigeti börtönben, ahonnan az NBC News 40 esetet is jelentett.
A francia parlament vasárnap este elfogadott egy olyan törvényjavaslatot, melynek értelmében két hónapos egészségügyi rendkívüli állapotot lehet kihirdetni a koronavírus-járvány idejére.
Donald Trump amerikai elnök a Twitteren jelentette be, hogy engedélyt adott a Fordnak, a General Motorsnak és a Teslának hogy lélegeztetőket gyárthassanak.
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!