Vanda, Paula
-4 °C
3 °C

Ijesztően őszinte tájékoztatót kapnak a műtétre készülők a SOTE-n

2017.05.03. 07:19

Olvasónk ismerőse a SOTE I. számú női klinikájára készült befeküdni egy műtétre, amikor - csakúgy mint állítólag másoknak is - a kezébe nyomtak egy szórólapot.

mutetes

Ezen az állt, hogy mit kell vinni az intenzívre befekvőknek. Például vizet, bugyit, evőeszközt, saját gyógyszert, WC-papírt. Eddig oké, illetve nem oké, de aki már járt már bármelyik kórházban, ezeket valószínűleg automatikusan csomagolja a bőröndjébe.

És műtétre menet a műtőssegéd kezébe nyomj 2 db fáslit (10 cm-est).

Amibe persze senkinek a pénztárcája nem rokkan bele, és a kórház sem ezen fog nyerészkedni, de

  1. nyilván ez a legnagyobb gondja mindenkinek, aki éppen a műtőbe igyekszik
  2. elég jó üzenet, hogy éppen egy olyan klinika műtétjére készülsz befeküdni, amelynek erre a párszáz forintos tételre sincs pénze.

A SOTE az alábbi választ adta megkeresésünkre:

"Az I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán rendelkezésre áll minden kezeléshez és ellátáshoz szükséges feltétel. Egyetlen műtét sem marad el személyi vagy tárgyi feltétel hiánya miatt. A betegek jogos igénye, hogy a Klinikán töltendő időszakról részletes tájékoztatást kapjanak. A lista azért készült, hogy felhívják a betegek figyelmét, mire lesz szükségük a benntartózkodásuk során. Amennyiben a felsorolt dolgokat nem hozza valaki magával, a klinika akkor is biztosítja ezeket számukra, de a páciensek többsége szívesebben használ pl. saját törölközőt, evőeszközt.

A fáslinak az alsó végtagi mélyvénás trombózis megelőzésében van szerepe, melynek alkalmazása a műtétet követően, a beteg otthonában is előnyös. A Klinika azoknak a betegeknek is biztosít fáslit, akik nem hoznak magukkal, a Klinika raktára jelenleg is feltöltött állapotban van és megfelelő mennyiségű fásli áll rendelkezésre.

A tájékoztató lista több mint tíz éve létezik a klinikán, nem jelez forráshiányt."