Vádat emelnek az unokázós csalók ellen

2017.05.04. 10:40

A heves megyei nyomozók vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást két férfi ellen, akik 67 alkalommal csaltak ki több százezer forintos összegeket idősektől, írja a Police.hu. Közel 8,5 millió forinttal károsították meg az áldozatokat.

Tavaly januárban és februárban megnőtt Heves megyében az unokázós trükkös csalások száma. A megyei rendőr-főkapitányság nyomozócsoportot hozott létre és az országos főkapitányság segítségével sikerült azonosítani a bűnözőket. 

38 éves gödöllői S. Sándor és az 57 éves jászfényszarui F. József lakásán tavaly márciusban házkutatásokat tartottak, és olyan tárgyakat és eszközöket - gépjármű, készpénz, telefonok, SIM kártyák, telefonkönyvek (megjelölve a felhívott áldozatok számai), feljegyzések, bizonylatok, térképek - foglaltak le, amelyek kapcsolatba hozhatók a csalásokkal.

A két férfi Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Fejér, Pest, Heves, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében lakó idős személyektől csaltak ki több százezer forintos összegeket, összesen közel 8,5 millió forint értékben. Jelenleg előzetesben vannak.