Megkerülte Pintér Sándor a kérdést Orbán Viktor átvilágításáról

2017.05.05. 12:08

Nem válaszolt érdemben Pintér Sándor belügyminiszter arra a kérdésre, hogy Orbán Viktor átesett-e valaha nemzetbiztonsági átvilágításon. Pintért Demeter Márta egykori szocialista, ma már független országgyűlési képviselő kérdezte erről, de a belügyminiszter kikerülte a választ, mondván, a hatályos törvények szerint a miniszterelnököt nem kell átvilágítani. Pintér írásbeli válaszában arra is kitért, hogy a törvények szerint a kormányfő úgyis megismerhet minősített adatokat, hogy nincs átvilágítva, titoktartási nyilatkozatot sem iratnak vele alá és személyi biztonsági tanúsítványa sincsen.

Orbán Viktor egyébként az egyetlen miniszterelnök, aki nem esett át nemzetbiztonsági ellenőrzésen,

a többi kormányfő mind töltött be olyan tisztséget, ami miatt el kellett végezni az ellenőrzésüket. Demeter Márta szerint ezért "nincs semmi garancia arra, hogy a miniszterelnök személyével kapcsolatban nem merül fel nemzetbiztonsági kockázat, vagy hogy ne lenne zsarolható". Demeter ezért újra kérdezi a belügyminisztert, egyúttal javaslatot tesz arra, hogy az ellenőrzés alól mentesülő körnek is át kelljen esnie nemzetbiztonsági ellenőrzésen.

Az MSZP egyébként azt kezdeményezi, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága hallgassa meg Orbán Viktor miniszterelnököt és Gyurcsány Ferenc DK-elnököt, korábbi kormányfőt. A Fidesz úgy reagált: az MSZP-nek és Gyurcsánynak a belső háborúit egymás között kell rendeznie.

Gyurcsány azzal vádolta meg a jelenlegi miniszterelnököt, hogy az orosz állam titkos információkkal zsarolja őt,

de állítását semmilyen konkrét bizonyítékkal nem tudja alátámasztani.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla