Olcsóbb a lakásbérlés a Várnegyedben, mint Nyíregyházán

2017.05.05. 07:20

A Magyar Nemzet bírósági úton szerzett meg közérdekű adatokat a Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft.-től. A lap így megtudta, hogy az állami tulajdonú ingatlanhasznosító mennyiért adja bérbe a város egyik legelőkelőbb részén található lakásokat. 

A Dísz tér 15. szám alatti műemlék épületben egy panorámás lakást olcsóbban lehet bérelni az államtól, mint Salgótarjánban, Nagykanizsán, Nyíregyházán vagy akár Baján piaci áron. 

"A legnagyobb – 158 négyzetméteres – lakásban lakik Nagy Gábor Tamás polgármester volt felesége, aki a tetőtéri lakásért havonta alig több mint 80 ezer forintot fizet az ingatlanhasznosítónak, azaz mindössze 510 forintot négyzetméterenként" - írta a lap.

A Magyar Nemzet szerint korábban a polgármester is ebben a lakásban lakhatott, mert a kaputelefonon még az ő neve is szerepel. 

De nemcsak a polgármester volt neje, hanem például a CBA is szerencsével járt és a piaci ár alatt sikerült ingatlant bérelnie a Várnegyedben. A budavári ingatlanosztásról ebben a cikkünkben írtunk részletesebben, itt pedig azt olvashatja el, hogy milyen paródiaszerűen próbálta védeni a Fidesz az áron alul bérelt lakások ügyét.