Demonstrációt tartanak a 444 újságírója mellett

2017.05.06. 11:28

Pénteken mi is beszámoltunk a 444 cikke alapján arról, hogy a Fidesz egyik nyilvános fórumáról anyagot készítő újságírónak először azt tiltották meg, hogy felvételek készítsen, majd a fórum végén nem engedték vissza a terembe egy eszközéért. Sőt, az esemény egyik szervezője, Szabó László, az újbudai Fidesz tagja, az önkormányzat kabinetvezető-helyettese kicsavarta a 444 riporterének kezéből a telefont, elkezdte lökdösni, aztán megragadta a karját és kirángatta az épület elé. A lap feljelentést tett a rendőrségen. A Fidesz fél nap után egy mindent tagadó, és támadó nyilatkozattal jelentkezett, és bejelentették, ők is feljelentést tesznek.

A Nem maradunk csendben csoport tagjai, akik a Szabadság téri zajos tüntetést is szervezték április 15-én, az újbudai Fidesz-iroda elé hirdettek meg demonstrációt szombat délutánra, "Kiállunk a bántalmazott újságíró mellett!" címmel. A 444 újságírója mellett hozzáteszik: "a kórházak fenntartásáért felelős Állami Egészségügyi Ellátó Központ vezetője próbálta a Hír Tv riporternőjének kezéből kicsavarni a mikrofont, hogy ne keljen nyilatkoznia".

"Gyertek el a 11. kerületi Fidesz iroda elé, és békésen, agresszió nélkül demonstráljunk. Mutassuk meg, hogy nem hagyjuk magukra a média munkatársait. Azt kérjük tőletek, hozzátok el a helyi és országos Fidesz vezetésnek az ügy kapcsán címzett (lehetőleg nem trágár, és nem agresszív üzeneteiteket), és ragasszuk fel azt a Fidesz XI. kerületi irodájára!" – írják a szervezők Facebookon. Szombat reggelig valamivel több négyezren jelezték, hogy érdeklődnek az esemény iránt, ezren pedig, hogy elmennek.