Az LMP Fidesz-MSZP nagykoalíciót sejtet

DVETT20040831002
2017.05.07. 15:00

Az LMP szerint a paksi bővítéssel kapcsolatban újra létrejöhet az a Fidesz-MSZP nagykoalíció, ha Kocsis István feladatot kap a projektért felelős miniszter alatt.  

Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóját követően az MTI-nek azt mondta, felháborító, hogy az MVM és a BKV korábbi vezetője, Kocsis István a parlamenti páholyban és nem a börtönben volt, amikor Süli János letette miniszteri esküjét.

Vagyis semmi bejelentés nem volt edig arról, hogy a baloldali kormányok alatt cégvezetői pozíciókat betöltő Kocsis posztot kapna az új minisztertől, de az LMP szerint a parlamenti jelenléte azt mutatja, hogy a Fidesz hétéves kormányzása alatt semmi nem valósult meg az elszámoltatásból. 

Helyette Ungár szerint

újra létrejöhet az a 2010 előtti atom nagykoalíció, amelyben a Fidesz és az MSZP 70-30 százalékban dönt arról, kihez vándoroljanak a közpénzek.

Zöld plakátkampány indul

Lengyel Szilvia, az LMP Ökopolisz nevű pártalapítványának elnöke pedig bejelentette vasárnap, hogy plakátkampányt indítanak a zöld alternatíva és az oktatás minőségének javítása érdekében.

"Meggyőződésünk, hogy Magyarországon minden korábbinál nagyobb szükség van az ökopolitikai alternatíva erősítésére, ezért három témát jelenítünk meg plakátjainkon: Kormánypropaganda helyett jó oktatást! Beton helyett több zöldet! Paks2 helyett megújuló energiát!" - olvasható az ellenzéki párt közleményében.

A plakátkampány szlogenje: "Dönts te a jövőről"! Célja, hogy megmutassák az embereknek, létezik más út, mint amin most jár az ország.

Nyitókép: A Paksi Atomerőmű 2-es blokkjának szeptember 2-ára tervezett újraindításáról tart tájékoztatót Kocsis István vezérigazgató az atomerőmű 2-es blokkjában, 2004. augusztus 31-én. (Kiss G. Péter/MTI)