Budapestre jönnek a legsúlyosabb orosz és amerikai homofóbok

2017.05.09. 15:01

A magyar kormány támogatásával zajlik majd a Családok Világkongresszusa Budapesten május végén. A meghirdetett program és a fellépők listája alapján az idei világtalálkozó a szélsőkonzervatív orosz ortodoxok és az amerikai szélsőjobboldali fundamentalisták csúcstalálkozója lesz, ahol olyan témákról lesz szó, mint az abortuszellenesség vagy a homoszexualitás elutasítása, írja a 444.

A világkongresszust tizenegyedik alkalommal rendezik meg, most először Magyarországon, ami a Családok Budapesti Világtalálkozója nevű programsorozat egyik eleme lesz. Az esemény május 25-én a Budapest Demográfiai Fórum II.-vel kezdődik, amit Orbán Viktor fog megnyitni, majd május 26-27-én a magyar szervezők a World Congress of Families (WCF) nevű amerikai szervezettel közösen rendezik meg a Családok XI. Világkongresszusát. 

Se abortusz, se jogok LMBT közösségnek

A WCF-et 1997-ben hozta létre Allan Carlson, aki maga is itt lesz Budapesten. A szervezet mára nemzetközi mozgalommá vált, több mint 80 országban vannak jelen valamilyen formában. Hivatalosan a „természetes család" koncepciója mellett állnak ki, azonban leginkább az abortusz- és az LMBT (leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű)-jogok ellen kampányolnak. 

A magyar államot képviseli majd többek között Balog Zoltán miniszter, Novák Katalin államtitkár, Palkovics László államtitkár, Soltész Miklós államtitkár, és olyan vendégekkel fognak együtt szerepelni, mint Dmitrij Szmirnov, aki az orosz orthodox egyház Család Patriarchális Bizottságát vezeti. Róla azt kell tudni, hogy ismert abortuszellenes papként nevezte már az abortuszt választó nőket kannibáloknak, akik rosszabbak, mint Himmler vagy Goebbels, akiket el kell söpörni a Föld színéről, de minimum börtönbe kellene zárni.

A nemzetközi honlapon az esemény szponzorai között egyetlen magyar támogató van: az Emmi-hez köthető Családbarát Ország Nonprofit kft., de nem derül ki, hogy pontosan mit is jelent a magyar kormány támogatása, írja a 444.