A semmiért verték agyon a soproni hajléktalant

2017.05.10. 08:16

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik tavaly decemberben agyonvertek egy lakókocsiban élő hajléktalant Sopron külterületén, közölte a hatóság. Az ügyészség szerint a támadók a hajléktalan értékeire utaztak. Aznap egész nap ittak, és este, sötétedés után mentek a lakókocsihoz, hogy átkutassák, amikor a gazdája nincs ott.

Letépték az ajtón lévő láncot, és összeszedték, amit találtak. Hét műanyag szatyornyi holmi gyűlt össze, az ügyészség szerint "erősen használt, értéktelennek tekinthető" cipők, kabátok, pulóverek, tányérok. Közben a hajléktalan hazaért, és megpróbálta számon kérni az egyik betolakodót. Ekkor kirontott a lakókocsiból a fiatalabb férfi, lendületből ráugrott a hajléktalanra. Ő hanyatt esett, a támadója pedig ráesett.

Ekkor kezdődött a bántalmazás. A vád szerint a földön fekvő embert a támadó először puszta kézzel, aztán fadarabbal verte, amikor a fadarab eltört, újat szerzett, végül egy 20 kilós raklappal ütötte. Eközben a társa acélbetétes bakancsával rugdosta az áldozatot. A vérző hajléktalant végül magára hagyták. A zsákmányt magukkal vitték, de mikor rájöttek, hogy értéktelen, kidobták.

Az 58 éves áldozat a helyszínen belehalt a sérüléseibe. Az ügyészség szerint hiába érkezett volna hozzá azonnal orvos, nem tudták volna megmenteni. A két támadót nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolják, amiért életfogytiglant is kaphatnak. A tárgyalásukat előzetes letartóztatásban várják.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport