Feljelenti az Ökumenikus Segélyszervezet a Magyar Nemzetet

2017.05.10. 09:05

Az Ökumenikus Segélyszervezet a Magyar Nemzetben megjelent Velünk élő ügynökeink című írással kezdődő cikksorozat feltételezéseire reagálva közzétette az egyetlen olyan dokumentumot, amit Lehel László vagy a Segélyszervezet észak-koreai hatóságnak, nevezetesen Észak-Korea bécsi nagykövetségének küldött ki. Ide kattintva olvasható a levél, ami a szervezet közlemény szerint egy segélyprogram előkészítéshez szükséges vízumkérelem, és sem feljelentést, sem semmilyen utalást más szervezetek vagy személyek munkájára nem tartalmaz.

A segélyszervezet azt közölte a sajtóval, hogy amennyiben Lukács Csaba Észak-Koreában olyan levelet látott, ami az ország bármely hatóságának Lehel László aláírásával érkezett, az kizárólag ez a levél lehetett.

"Tekintettel arra, hogy a Magyar Nemzet cikkeiben megjelent valótlan tényállítás megsértette a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és Lehel László jó hírnevét, az érintettek meg fogják tenni a szükséges jogi lépéseket" - írták. 

A Magyar Nemzet május 4-i cikkében azt írta, hogy "valaki Magyarországról bizonyosan feljelentette az észak-koreai hatóságoknál a Magyar Nemzet munkatársát 2013-ban, nem sokkal azelőtt, hogy Lukács Csaba önkéntesként eddigi utolsó útján ellátogatott a kommunista országba. Ez derül ki abból a lapunk birtokába került levélből, amit Észak-Korea bécsi nagykövetségének hivatalos címéről küldtek el az egyik hazai szeretetszolgálatnak".