Pénteken 28 fok is lehet

2017.05.10. 12:07

Megdőlt a május 10-i hajnali hidegrekord, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az Észak-Dunántúlon többfelé fagyott, a leghidegebb Koroncón volt, ahol –2,5 fokot mértek. A korábbi, –2 fokos rekordot 1928-ban regisztrálták a Budapest Csillagda állomáson.

Az OMSZ legfrissebb előrejelzése szerint míg szerdán több-kevesebb napsütés mellett legfeljebb 17 fokig emelkedhet a hőmérséklet, az elkövetkező napokban bőven túlléphetjük a 20 fokos tavaszi időt, pénteken például akár 28 fok is lehet. De nézzük részletesen:

Csütörtök hajnalban északkeleten néhol 0 fokig is hűlhet a levegő, máshol 3-8 fok várható. Délelőtt még gyengén felhős, napos időnk lesz, majd kora délutántól egyre több felhő érkezik, és a középső, illetve az északi országrészben elszórtan eshet záporeső is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19-25 fok körül alakul.

Péntekre megszűnik a hajnali csípős hideg, 9-15 fokra és többnyire napos időre ébredhetünk. Aztán a déli óráktól egyre többfelé alakulhat ki zápor, zivatar, de erre főleg az északkeleti országrészben van nagyobb esély. Napközben 22-28 fok várható.

Szombaton a napos időszakokat gomolyfelhők homályosíthatják el, amiből többfelé várható zápor, zivatar. De a hőmérsékletre legalább nem lehet majd panaszunk: 20-25 fok között lesz.

Vasárnap gomolyfelhős, napos időre készülhetünk, elszórtan azonban eshet zápor, zivatar is. A levegő napközben 20-25 fok közé melegszik fel.