Árpád
-2 °C
4 °C

Kastélymutyit szimatol az ellenzék két felújított kastély ügyében

2017.05.10. 16:09

Az MSZP-s Heringes Anita egy a választókerületében elhangzott szóbeszédre kérdezett rá hétfőn a parlamentben, miszerint a szociális intézmények közül két épület, két, nemrég felújításokon átesett kastély értékesítését tervezi a kormány. Ezek a kastélyok, a nyírlakpusztai Tarányi-kastély és a lesencetomaji Hertelendy-kastély most időseknek, fogyatékkal élőknek, pszichiátriai betegeknek adnak otthont.

A Tarányi-kastély
A Tarányi-kastély
Fotó: geocaching.hu

Heringes egy "főbankárt" és egy "saját lábán álló család családfőjét" sejti vevőként - mondta.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt felelte: attól, hogy egy helyi MSZP-ülésen beszélnek valamiről, az nem minősül megalapozott információnak. Mindkét kastélyt a nemzeti vagyonkezelő kezeli, egyik intézmény sem kezdeményezett státuszváltozást. Megkörnyékezni sem lehet ezeket, hiszen az MNV elektronikus aukciós rendszert üzemeltet - fűzte hozzá.

A Jobbik szerdai közleményében azt írta, ellenzi, hogy kisebb közösségekbe költöztessék az ezekben a kastélyokban élő betegeket. Rig Lajos, a párt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján közölte: értékelése szerint kastélymutyi állhat az erről szóló kormányrendelet mögött.

Elmondta, az ügyben összehívott lakossági fórumon azt tapasztalta, hogy a környéken élők elutasítják az elképzeléseket és egy jelen lévő orvos is a változtatásokkal szemben foglalt állást.

A betegeket 18 éves koruk óta ápolják a két intézményben, állandó felügyeletre szorulnak - fejtette ki a jobbikos politikus, aki szerint veszélyes lenne a társadalomba integrálni őket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?