Két hivatali autót is kapott az önkormányzattól a fideszes polgármester

2017.05.10. 06:49 Módosítva: 2017.05.10. 11:13
Update: cikkünk megjelenése után a Budavári Önkormányzat azt írta kérdésünkre, hogy Nagy Gábor Tamásnak csak egy szolgálati autója van, a másik nem az övé, hanem az önkormányzaté. De hogy ki használja, az nem világos teljesen.

Az I. kerület fideszes polgármester, Nagy Gábor Tamás egy éven belül két hivatali autót vásároltatott magának - írja a Magyar Nemzet

Nagynak 2014-ben "egy Nissan Leaf típusú elektromos autót szerzett be a Budavári Önkormányzat, egy évvel később pedig egy hibrid meghajtású Lexust is vásároltak neki személyes használatra" - állítja a lap. 

Érdekesség, hogy Nagy kezdeményezésére vezették be 2015-ben Budapesten, hogy az elektromos autók ingyen parkolhassanak a városban. Abban az évben történt ez, amikor a polgármester már elvileg elektromos autóval járt. 

De csak elvileg, mert a lap szerint a polgármester nem is autóval jár a munkahelyére, ugyanis a városháza nagyjából 200 méterre van a lakásától, amit egyébként szintén az önkormányzat biztosít neki a Magyar Nemzet szerint. Azt írják, a műemléki épületben található 71 négyzetméteres ingatlant havi 81 ezer forintért bérli, ami a valós piaci ár töredéke. 

Update 11:06

Cikkünk megjelenése után kérdéseket küldtünk a Budavári Önkormányzatnak: 

  • Mi indokolta, hogy két szolgálati autót vásároltatott magának az önkormányzattal?
  • Igaz-e, hogy a lakhelye 200 méterre van a városházától, így nem is autóval jár dolgozni?
  • Hogy tud egyszerre két szolgálati autót használni? Ki használja még ezeket az autókat Önön kívül?

Kérdéseinkre az önkormányzat sajtóosztálya az alábbi választ küldte: 

"Budavár Polgármesterének személyes használatában egy elektromos autó áll (Nissan Leaf), amely közfeladatai ellátásához szükséges, nem kizárólag a munkába járáshoz. Ez az autó a Budavári Polgármesteri Hivatal tulajdona 2014 óta.

A Budavári Önkormányzat tulajdonában 2015 óta van egy Lexus Hybrid személyautó, amely nem a polgármester személyes használatában áll. Ezt az autót hosszabb (vidéki, külföldi) utakra, delegációk utaztatására használja az Önkormányzat. Az autó kiválasztásában fontos szerepet játszott, hogy környezetkímélő és biztonságos legyen, több napos kiküldetés esetén akár több személy illetve csomagjaik szállítására is alkalmas legyen."