Gerzson
-3 °C
2 °C

Az MSZP egy csomó sajtóterméket bojkottál a jövőben

2017.05.11. 12:46

Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke  közölte: az MSZP a jövőben nem nyilatkozik a "Fidesz pártsajtójának", csak a "független magyar sajtónak".

Az ellenzéki politikus az Echo Tv-t, az M1-et, a Tv2-t, az Origót, a Pestisrácok.hu-t, a 888.hu-t, a Magyar Időket, a Lokált, a Ripostot és a Magyar Hírlapot nevezte a Fidesz-pártsajtó részeinek.

Nyakó István szerint a "fideszesek által közpénzen rekvirált" médiumok állami támogatásokkal kistafírungozva egy nem létező "álomvalóságot" mutatnak be, miközben folyamatosan elferdítik az ellenzéki politikusok nyilatkozatait.

"Ahhoz asszisztáljunk, hogy manipulált anyagokat gyártsanak?" - kérdezte a szocialista politikus, aki példaként említette, hogy szerinte az Echo Tv a közelmúltban "vegytiszta provokációt" hajtott végre miniszterelnök-jelöltjükkel szemben, amikor "kilincset rángatva" megpróbált bejutni Botka László szegedi irodájába egy hivatalos tárgyalásra.

"Megteheti-e bárki azt, hogy Kövér Lászlóhoz hívatlanul bemegy, rángatja a kilincsét, vagy éppen a miniszterelnökét, Orbán Viktorét?" - kérdezte Nyakó István. Szerinte a kormányoldal célja az volt, hogy egyrészt lejárassa Botka Lászlót, másrészt bemutassa, a "444.hu újságírónőjének fideszes vegzálása" után az "MSZP is ugyanezt csinálja".

Nyakó István ezután úgy válaszolt az Echo Tv újságírójának kérdésére, hogy őt nem újságírónak, hanem a Fidesz sajtósának tekinti, akiknek nem szoktak válaszolni a sajtótájékoztatókon.

Korábban Németh Szilárd fideszes politikus mondta azt, hogy nem tekinti újságírónak azokat, akik szerinte a Soros-birodalomhoz tartoznak, hanem provokátornak, ügynököknek tartja őket.