Újabb országos hidegrekord dőlt meg

2017.05.11. 11:02

Hideg volt a szerda este, különösen Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és az Északi-középhegység völgyeiben. A leghidegebb a Nógrád megyei Zabaron volt, ahol mínusz 2,4 fokot mért az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ): ez kéttizeddel alacsonyabb, mint a korábbi rekord. A hét további részében viszont folyamatos felmelegedésre lehet számítani, bár péntekre szinte az egész országra másodfokú figyelmeztetést adtak ki a heves zivatarok veszélye.

Csütörtökön a megnövekedett felhőzet ellenére is sok napsütésre lehet számítani. Délután 19 és 24 fok között alakulhat a hőmérséklet, késő estére pedig 11 és 17 fok közé hűl le a levegő. Pénteken gomolyfelhős lesz az ég, megerősödik a nyugati szél és többfelé lesznek záporok, zivatarok, viszont legalább 20 és 27 fok közötti kellemes meleg lesz. Az esti hőmérséklet 10-16 fok között lesz majd.

Szombaton még megmaradnak a felhők és a zivatarok, a levegő is 20-25-fokosra fog hűlni délután, de vasárnap többnyire ragyogó napsütés várható és kora nyárias 22-27 fokos időnk lehet. A minimumhőmérséklet 8-14 fok között valószínű.