Megütöttek egy nőt a Kálvin téri aluljáróban

2017.05.11. 14:56 Módosítva: 2017.05.12. 10:27

Megütött egy járókelő nőt egy férfi csütörtök kora délután Budapesten, a Kálvin téri aluljáróban, a nőnek még a szemüvege is lerepült.

A hölgy a Kálvin téri aluljáróban sétált, és arra lett figyelmes, hogy egy férfi üvöltözik a Trió Pizza egyik munkatársával.  Olyanokat kiabált a pizzásnak, hogy "te mocskos migráns, ez az én hazám, Magyarország a magyaroké, te csótány, saját országomban nem vagyok turista".  

Mint kiderült, mindezt az váltotta ki, hogy a pizzaszeletes angolul kérdezte meg az úrtól, hogy mit kér. 

A nő odament hozzá, és megkérte, hogy ne beszéljen így a fiatalemberrel, biztos véletlenül nézte turistának, hiszen Budapesten elég sok van. Erre a férfi elkezdett a nővel üvöltözni, hogy "húgyagyú liba, ez Magyarország", és ő magyar. 

"Ezután fejelgetett felém aztán pofán vágott, leesett a szemüvegem, azt arrébb rúgta, üvöltözött még, és elment . A térfigyelő kamerák mindent felvettek, én pedig varom a rendőröket, vannak szemtanúk is" - írta a megtámadott nő a Facebookján.  

A megtámadott nő a IX. kerületi Haller utcai rendőrségre ment, ahol személyleírást adott a kb 180 centi magas, rövid hajú férfiról. Az Indexnek elmondta, hogy ő ugyan nem emlékszik, hogyan ütötte meg a férfi, mert becsukta a szemét, de három szemtanú is azt állítja, hogy ököllel. 

A pizzaszeletes férfi egyébként arab, de kereszténynek vallotta magát, még Szűz Máriát ábrázoló tetoválása is volt, és beszél magyarul. Sokszor bocsánatot kért a nőtől, és sajnálta, hogy nem viselkedett férfiasabban, de nem akart problémát a munkahelyén. A rendőrség az ő adatait is felvette. 

A BRFK szerint az ügyeletükre május 11-én, 12 óra 49 perckor érkezett bejelentés, hogy a Kálvin téri aluljáróban egy férfi megütött egy nőt. A rendőrök a helyszínen 15 percen belül megjelentek, a sértettet meghallgatták, aki akkor úgy nyilatkozott, hogy magánindítvánnyal nem kíván élni. Később viszont a rendőrségen tett feljelentést.

Az esetben az ügyeletes feljelentő, Tényi István is feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, mert szerinte garázdaság történt.