Habony Árpád közszereplő

2017.05.12. 12:56 Módosítva: 2017.05.12. 12:57

Habony Árpád beperelte a Jobbikot a Ti dolgoztok, ők lopnak feliratú plakátkampánya miatt személyiségi jogainak megsértésére hivatkozva, írta az mno.hu. Orbán Viktor tanácsadója nem a lopásról szóló üzenetet kifogásolta, hanem azt, hogy engedélye nélkül használták fel a képmását.

A Jobbikot képviselő Kummer Ákos idézte a Fidesz.hu egyik 2012-es írását arról, hogy Schmitt Pál lemondása után Orbán Viktor és Kövér László társaságában Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó egyeztetett. Ki közszereplő, ha a kormányfő tanácsadója nem? – kérdezte Kummer, hozzátéve, hogy Habonynak komoly befolyása van a közügyek alakulására úgy is mint sajtóorgánumok tulajdonosának.

A bíróság az alperesi érvelést fogadta el. Nem attól közszereplő valaki, hogy a nyilvánosság elé lép, hanem hogy olyan tevékenységet végez, ami azzá teszi – hangzott el a szóbeli indoklásban.

Ezek fényében a felperes nem kifogásolhatja azt, hogy a képmását nyilvánosságra hozzák – szól a döntés, amely ellen a pervesztes fél várhatóan fellebbezni fog.