16:00, December 04.
Franciaország 0
Lengyelország 0
al-Tumama Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 04.
Anglia 0
Szenegál 0

Vádat emeltek Kunbaja fideszes polgármestere ellen

2017.05.16. 07:35

Költségvetési csalás bűntette miatt vádat emelt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség Franzné Lakner Éva, Kunbaja Fidesz-KDNP-s polgármestere, valamint két társa ellen. A polgármester szerint nem érte kár sem az államot, sem a községet, írja a Baon.hu.

Az ügyészségi szóvivő elmondta, mi történt. A kunbajai önkormányzat 2013 februárjában szerződött a munkaügyi központtal egy kistérségi startmunka program miatt. Egy évvel később a polgármester az elszámolásnál úgy nyilatkozott, hogy a vállalt dolgok teljesültek ("az önkormányzati árkok karbantartása, átereszek szintezése, cseréje a belvízvédelmi terv alapján megtörtént") Ezek azonban valójában nem valósultak meg, a közmunkások a vállalt belvízvédelmi feladatokat nem végezték.

„A dologi kiadásokat a polgármester az ügy harmadrendű vádlottja által kiállított valótlan tartalmú számlával igazolta annak ellenére, hogy a csatorna átereszeket ténylegesen nem szerezték be, csak utóbb, az elszámolás lezárultát és a nyomozás megindulását követően" - nyilatkozta a szóvivő a lapnak.

Az ügyészségi szóvivő azt is elmondta, hogy "a polgármester a valótlan nyilatkozatával és a fiktív számlával a támogatást nyújtó szervet tévedésbe ejtette és az állami költségvetésnek összesen 4,9 millió forint vagyoni hátrányt okozott".

A büntetőpert a Kecskeméti Járásbíróság fogja tárgyalni, a Baon.hu úgy tudja, a másodrendű vádlott férfi a községi polgármesteri hivatal munkatársa, míg a harmadrendű vádlott egy bácsalmási egyéni vállalkozó.

A polgármestert, Franzné Lakner Évát megkereste a lap, reagálásképpen a polgármester Facebook-oldalán megjelent közleményét küldte el. Ebben többek között azt írja, "az államot és a község önkormányzatát sem vagyoni, sem anyagi kár nem érte, az üggyel kapcsolatban pedig nem kíván mást elmondani, nyilatkozatot tenni az ügy lezárásáig". (via 444.hu)  • Hírek
  • Hírek