Gedeon, Johanna
2 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

24 millió forintot sikkasztott a polgármesteri hivatal ügyintézője

2017.05.17. 09:11 Módosítva: 2017.05.17. 15:50

A Ceglédi Járási Ügyészség jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki az abonyi polgármesteri hivatal dolgozójaként 3 év alatt több mint 24 millió forintot utalt az önkormányzat pénzéből a saját számlájára - közölte a Ceglédi Járási Ügyészség.

A vádlott a polgármesteri hivatalban dolgozott. Feladatai közé tartozott az önkormányzat, az óvodák, a rendelőintézet, a városi sportcsarnok működésével összefüggő pénzügyi-gazdálkodási feladatok ellátása, így a közüzemi számlák rendezése is. Munkaköre miatt hozzáfért a könyvelési programhoz és a banki rendszerben átutalási jogosultsága volt.

A közüzemi számlák fizetésekor átírta a számlaszámot a saját bankszámlája számára. Kezdeményezettként ugyan a közműszolgáltatót tüntette fel, a közüzemi számlákon lévő összegeket nem a közműszolgáltató, hanem a saját bankszámlájára utalta. Néhány héttel később aztán a közüzemi szolgáltató számlájára is átutalta a korábban kiszámlázott díjat.

A nő 2013 márciusától 2016 szeptemberéig összesen 121 esetben több mint 24 millió forintot utalt át a saját bankszámlájára, majd a pénzt felélte.

Az ügyészség börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.