Továbbra sem tudni, mit tud Gyurcsány Orbánról

DBZOL20170506011
2017.05.17. 18:34

A Demokratikus Koalíció (DK) elnökének kérésére minősített adatokként kell kezelni az általa korábban megfogalmazott, Orbán Viktor kormányfőt érintő információkat, amelyeket szerdán átadott a parlament nemzetbiztonsági bizottsága elnökének. Molnár Zsolt (MSZP), a testület elnöke az MTI-nek elmondta azt is: az információk valóságtartalmáról nem tudott meggyőződni.

Közölte: Gyurcsány Ferenc a nemzetbiztonsági bizottság hivatalos helyiségében tájékoztatta az általa korábban a nyilvánosság előtt elmondottakkal összefüggésben. A találkozóról szó szerinti jegyzőkönyv készült. Az elhangzottak a DK-elnök kérésére a továbbiakban minősített információkként kezelendők, azok másokkal nem megoszthatók - tette hozzá Molnár Zsolt.

A bizottsági elnök jelezte: a jegyzőkönyvben szereplő állításokat kizárólag a Gyurcsány Ferenc által elmondottakból ismeri, azok valóságtartalmáról meggyőződni nem tudott és nem is tud.

Korábban az MSZP kezdeményezte, hogy a nemzetbiztonsági bizottság hallgassa meg Orbán Viktor miniszterelnököt és Gyurcsány Ferenc DK-elnököt, miután a volt miniszterelnök azzal vádolta meg a jelenlegi kormányfőt, hogy az orosz állam titkos információkkal zsarolja őt.

A meghívásra a Fidesz úgy reagált, hogy az MSZP és Gyurcsány Ferenc rendezze a belső háborúit egymás között. Mint írták, azt javasolják, hogy Gyurcsány Ferencet a parlament egészségüggyel foglalkozó bizottsága hallgassa meg, a szocialistákat pedig négyes metró-ügyben az ügyészség.

A nemzetbiztonsági bizottság múlt szerdai ülése után Molnár Zsolt sajnálatosnak nevezte, hogy a kormányfő, sem Gyurcsány Ferenc nem jelent meg a testület ülésén. Közölte: az ülésen a szolgálatok jelen lévő vezetői azt a tájékoztatást adták, hogy 1990 óta hivatalban lévő magyar miniszterelnökkel kapcsolatban a nemzeti szuverenitást érintő biztonsági kockázat nem merült fel. A testület többi tagja is megerősítette, a titkosszolgálatok azt mondták: a miniszterelnökkel kapcsolatban semmilyen terhelő adat, információ nem áll rendelkezésre.

Korábbi cikkünkben Gyurcsány elméletét így összegeztükvalaki egy távol-keleti bankon keresztül 100 milliókat utalt Orbán titkos svájci bankszámlájára, és erről Putyin vagy nem Putyin szólt Gyurcsánynak évekkel ezelőtt.