720 ezer forintra büntették a Terror Házát festékkel megdobáló férfit

2017.05.18. 15:45 Módosítva: 2017.05.18. 16:40

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 45 éves férfit, aki festékkel dobálta meg nemrég a Terror Házát. A bíróság bűnösnek találta, és 720 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte - közölte a Fővárosi Főügyészség. 

Április 13-án, éjfél körül a VI. kerület, Andrássy úton található Terror Háza Múzeumot egy félliteres, ételfestéket tartalmazó műanyag flakonnal háromszor megdobta, az épület fala 20 négyzetméteres felületen beszennyeződött. A rongálási kár körülbelül 10 000 forint.

A rendőrség nyomozásának eredményeként a kerületi ügyészség a férfit gyorsított eljárásban csütörtökön bíróság elé állította.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét. Az ítélet nem jogerős - közölte az ügyészség. 

Az eset akkor történt, amikor Budapest utcáin tüntettek a Sándor palotát festékkel megdobáló Gulyás Márton és társa túl súlyosnak tartott ítélete ellen. Pár száz tüntető az Oktogonnál táborozott le a vonulás után, majd egyikük közölte, hogy ugyanazt akarja elkövetni, amiért Gulyás Mártont és Varga Gergelyt 300, illetve 200 óra fizikai közmunkára ítélte a bíróság: megdobálni egy közintézményt.