Szijjártó: Kipécéztek minket, és hamis vádakon alapuló rágalmakkal támadnak

2017.05.19. 11:51 Módosítva: 2017.05.19. 11:57

Nem kétséges, hogy Európa súlyos, történelmi kihívásokkal szembesül, és ezek a kihívások elvették néhány európai ország és európai intézmény józan eszét - jelentette ki az MTI-nek telefonon nyilatkozva Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Ciprusról, ahol az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának ülésén vesz részt.

"Mi azt gondoljuk, hogy az ilyen rendkívül súlyos kihívások és válságok közepette az európai országoknak és intézményeknek az őszinte, nyílt, egyenes párbeszédre kellene helyezniük a hangsúlyt, ahelyett, hogy az európai intézményeket arra használják, hogy bizonyos európai országokat kipécézzenek, és méltánytalan, méltatlan támadásokat indítanak ellenük, és hamis vádakat fogalmaznak meg, és hamis vádakon alapuló rágalmakat zúdítanak egyes európai országok fejére" - húzta alá a tárcavezető.

Az egyenes beszédet emlegető Szijjártó szavainak pontosabb megértéséhez ajánljuk kollégánk elemzését a kormány és az egyenes beszéd kapcsolatáról. 

Visszatérve a ciprusi tanácskozáshoz, Szijjártó Péter külön sérelmezte, hogy pont azokkal szemben, amelyek egyenesen megnevezik az Európára leselkedő veszélyeket, és azokra helyeznek nyomást, akik valós megoldásokat kínálnak.

"Például a migráció kérdésében azokat az országokat támadják folyamatosan, melyek világossá tették, hogy a bevándorlás biztonsági kérdés, és nem hajlandók illegális bevándorlókat a területükre engedni" - mondta Szijjártó.