Jolán
2 °C
4 °C

Nyáron aláírásgyűjtésbe kezd a Jobbik az európai bérunióért

2017.05.20. 09:39

Már nyáron elkezdődhet Magyarországon az elektronikus, ősz elején pedig a papíralapú aláírásgyűjtés az európai bérunióért - mondta a Jobbik elnöke a Magyar Nemzetnek.

Vona Gábor a lap szombati számában megjelent interjúban hozzátette, kisebb szakszervezetek már jelezték, hogy csatlakoznak a kezdeményezéshez, és lesznek önkormányzatok is, ahol határozatot fogadnak el róla.

Az MTI szerint az ellenzéki párt elnöke a bérunióval kapcsolatos szakmai lépésekről szólva azt mondta, szerinte első lépésként uniós biztost kellene kijelölni, aki kifejezetten a kelet-közép-európai régió felzárkóztatásával foglalkozik.

Szerinte a bérunió megvalósításához versenyképes vállalkozások kellenek, ehhez pedig át kell alakítani az EU kohéziós politikáját, egészen új alapokra kell helyezni a források szétosztását.

Azzal kapcsolatban, hogy kezdeményezésük az állami szektort is érintené, megjegyezte, hogy el lehet gondolkozni az uniós bérminimum meghatározásán a közszférában. Ennek kigazdálkodására EU-s szerepvállalásra van szükség, a megerősödött országok azonban maguk is többet tudnának befizetni.

Azzal kapcsolatban, hogy ezáltal az EU bizonyos területeken nagyobb beleszóláshoz jutna, Vona Gábor azt válaszolta, a gazdasági uniót hasznosnak tartja, politikailag azonban mindenki őrizze meg önállóságát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?