Kiakadt az alelnök, hogy párttársa bezáratná a Budapest Parkot

2017.05.22. 09:23

Az MSZP ferencvárosi képviselője és a helyi Fidesz nagy egyetértésben szeretné bezáratni a Soroksári úton lévő Budapest Parkot. Meg is írtuk vasárnap, hogy az MSZP-s Pál Tibor azt javasolta, hogy Budapest egyik legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye parkoló legyen. 

Bácskai János, a Fidesz-KDNP színeiben megválasztott polgármester pedig a jegyzőkönyvek szerint már 2015. október 15-én beállt az ügy mögé, és azt mondta: "azon leszek, hogy minél előbb parkolási övezet legyen a Budapest Park területén, még ha ez a fiatalság rovására is lenne."

Ez a nagy egyetértés és a Budapest Park ellen intézett támadás információnk szerint kiváltotta az MSZP országos vezetésének rosszallását. Ujhelyi István alelnök, a párt EP-képviselője pedig úgy döntött, nyilvánosan is nekimegy a tervnek, illetve saját párttársának.

Pál Tibor
Pál Tibor
Fotó: Barakonyi Szabolcs

Ujhelyi éjszaka ki is fakadt a Facebookon: "Na neee! El a kezekkel a Budapest Park-tól!" Szerinte a hazai könnyűzenei élet "kedvelt koncerthelyét, tízezrek egyre inkább kultikus találkahelyét nagy baromság lenne eltiporni!"

Ujhelyi Pál Tibornak is beszólt: "a ferencvárosi képviselőnk nem egyenlő az MSZP-vel! 

Tibi és a helyi Fidesz keressen más nünükét magának!

Fontos megjegyezni, hogy itt nem országos pártdöntésről van szó, vagyis a ferencvárosi képviselőt jogilag nem befolyásolhatja az országos pártvezetés álláspontja. A jelölés a következő választásokra azonban az MSZP elnökségének kezében van.

A labda azonban most már nem a ferenvárosi önkormányzatnál pattog. Az, hogy akkor most lesz-e idén és jövőre Budapest Park, vagy a szervezőknek új hely után kell néznie, az csak a Fővárosi Önkormányzaton múlik.