Móric
6 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Tíz év börtön egy ház felrobbantásáért

2017.05.23. 16:38

Tíz év börtönre ítélte azt a férfit a Tatabányai Törvényszék kedden, aki két társával ellopott egy nyomás alatt álló gázcsövet egy családi házból, ami emiatt felrobbant. A másodrendű vádlott 5,5 évet, a harmadrendű egy év börtönbüntetést kapott, írja az MTI.

A három férfi többször is betört egy táti családi házba 2014 januárjában, amíg a tulajdonos távol volt. Előbb fémtárgyakat és különböző ingóságokat loptak el, majd pár méter rézcsövet. Utóbbival mindössze 15 ezer forintost kárt csináltak, de mivel a gázszivárgás miatt végül felrobbant a ház, a robbanásban pedig megrongálódott  25 másik és két jármű, így a vádirat szerint 70 milliós lett a kár.

A vádlottak tudtak a gázszivárgásról, de nem tettek semmit annak megakadályozására. A földgáz így felszivárgott a tetőtérig, ahol egy szikra berobbantotta az egészet. Az esetben senki nem sérült meg.

Az elsőrendű vádlott közveszélyokozás és lopás miatt többszörös visszaesőként tíz évet, a másodrendű vádlott ugyanezért öt és fél évet kapott, illetve 45 millió forint kártérítést kell fizetniük. A harmadrendű vádlott egy év felfüggesztett börtönbüntetést kapott lopásért. Az ítélet csak utóbbi esetében jogerős, az első- és a másodrendű vádlott enyhítésért fellebbezett,