Az ország keleti felén sepert végig vihar

D  TT20170512056
2017.05.24. 13:53 Módosítva: 2017.05.24. 15:52

Szerdán a Dunától keletre eső országrészen pusztítanak viharok, az ország keleti felére Nógrád megye kivételével elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ felhőszakadások és jégesők miatt - írja az Időkép.hu.

Dél körül az Tisza vonalát közelítette a hosszú csík alakú zivatarlánc, amit felhőszakadás, jégeső és viharos szél kísér. Így nézett ki a radarkép 13:30-kor:

alfoldi
Fotó: newsroom

Az Időkép percről-percre tudósításából kiderül, hogy a zivatarláncot élénk villámtevékenység kíséri, és hogy sok helyen esett már jég. Ilyen például Miskolc, Törtelen, Arnót, Kóka vagy Szolnok. Az Időinfó szerint a Pest megyei Zsámbokon is szakadt szerdán a jég. 

A keleti, délkeleti tájakon, ahová még nem érkezett meg a vihar, ott 25 fok körül van a hőmérséklet, a zivatarlánc mentén viszont 20 fok alá csökkent a hőmérséklet.

Egyelőre nem olyan vészes a helyzet keleten, mint kedden Budapesten, de Miskolcon még tornádó is volt.  A szegedi  Délmagyar.hu  portál pedig percről-percre tudósít a hozzájuk megérkező viharról. 

Miután a keleti tájakon végigment a vihar, nyugaton, Tatabánya térségében is pattantak ki viharok. 

Hétvégére melegszik az idő

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint csütörtökön északnyugat, észak felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan várható zápor. Emellett napsütés is lehet mindenhol. Az ÉNy-i szél estig többfelé eső, a nyugati és a középső tájakon viharos lesz. 17 és 22 fok között alakul a hőmérséklet, felfrissül az idő. Hidegfronti hatás érvényesül.

bali
Fotó: Papczun Balázs / idokep.hu

Pénteken jelentősen csökken a felhőzet, sok napsütés várható délutáni gomolyfelhő-képződéssel. Csak elszórtan fordul elő zápor. Élénk marad a légmozgás. 21 fok köré melegszik a levegő.

Szombaton ragyogó napsütés várható kevés gomolyfelhővel. Egy-egy zápor kialakulhat délután. 20 és 25 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Vasárnap derült időre, szikrázó napsütésre van kilátás. Eső nem lesz. 20-25 fok valószínű délután.

Hétfőn napos, fátyolfelhős, száraz idő ígérkezik. A déli szél megélénkül. 24-25 fok körüli értékeket mérhetünk.  • Tippek
  • Bankszámla