Hét megyében újra lecsaphat a vihar

2017.05.24. 06:08

Magyarország keleti felében nagy esőzések várhatóak, hét megyére adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat. A térkép szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megyében lehet heves esőzés.

A tegnapi vihar képei:

Az OMSZ a honlapján azt írta, hogy szerdán egy hidegfronthoz társulva eleinte elszórtan, majd a déli óráktól főként a középső és keleti országrészben több helyen várható zápor, zivatar. 

Intenzívebb zivatarok leginkább az Alföld középső és keleti részén valószínűek, melyekhez helyenként viharos (60-80, néhol akár 90 km/h-t elérő) szél, felhőszakadás (lokálisan 20-30 mm csapadék) és jégeső is társulhat.

Késő estétől viszont a keleti országrészben is "fokozatosan stabilizálódik a légkör", vagyis jobb idő lesz. Délután, este az Észak-Dunántúlon az északnyugati szelet viharos (60-65 km/h) széllökések kísérhetik.

Kedd délután leszakadt az ég az országban, zuhogott az eső, villámlott, több helyen jégeső is esett.

Az időjárás miatt Budapesten több busz és villamos útvonala módosult, néhány helyen lehetetlen volt átjutni a mesterséges tavakon. Számos mellékút is járhatatlanná vált. A BKK kedd reggel közölte, hogy az eső miatt több járat még mindig nem jár, vagy rövidebb szakaszon közlekedik.

Országosan több mint 70 településen volt zápor, zivatar.