János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kiutasítottak Magyarországról egy brit férfit, aki Trumpot segítette az elnökválasztáson

2017.05.24. 17:19 Módosítva: 2017.05.24. 17:22

A Magyarnarancs.hu értesülése szerint a TEK javaslatára kiutasították Magyarországról James Dowson brit állampolgárt, és beutazási tilalmat rendeltek el ellene. 

A Belügyminisztérium megerősítette az információt a lapnak. „Dowson James brit állampolgár Magyarországon nem kívánatos személy, akit a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal Magyarország területéről kiutasított, egyidejűleg vele szemben beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el. Az idegenrendészeti intézkedésekre a Terrorelhárítási Központ javaslatára került sor” - írta a minisztérium. 

A lap megkérdete a TEK-et is, akik a következőt írták: a „TEK a jogszabályban rögzített feladatkörében eljárva folyamatosan ellenőriz minden olyan személyt és intézményt, akik és amelyek kapcsán felmerülhet a terrorcselekmény vagy azzal összefüggésbe hozható bűncselekmény gyanúja, valamint azt vizsgálja, hogy egy adott személy Magyarország területén való tartózkodása jelent-e nemzetbiztonsági kockázatot".

A Magyar Narancs újságírója napokkal ezelőtt Facebookon megkérdezte Dowsont, hogy tényleg kiutasították-e, mire a férfi csak annyit válaszolt: 

Te drogozál? 

A lap szerint Dowson szélsőjobboldali mozgalmak mellett tűnt fel Magyarországon. "Ingatlanprojektet" próbált összehozni Ásotthalmon, amiben Toroczkai László polgármester is segíthetett neki. A Jobbik alelnöke elismerte a portálnak, hogy kapcsolatba került a férfival. 

Jim Dowson
Jim Dowson
Fotó: britainfirst.org

Az újság felidézte, hogy Dowson fotózkodott jobbikos képviselővel és a Betyársereg tagjaival is. Az pedig még érdekesebb, hogy az Identitesz (róluk itt írtunk részletesen) egy Dowsonhoz köthető Teréz körúti lakásba költözött.

Dowsonról nemrég egy portréban azt írta a New York Times, hogy az amerikai elnökválasztási kampányban Donald Trumpot segítette álhírekkel és konteókkal, Vlagyimir Putyinról pedig nagyon elismerősen beszélt egy interjúban: 

Ma Oroszország az egyetlen ország, ahol megértik a tradíció, a hit és a családi értékek fontosságát. Ezeket a multikulturalizmus üldözi, Putyint pedig a világban démonizálják. Ez pedig azért van, mert Putyin a többség érdekét a kisebbségek fölé helyezte

- idézi Dowsont a Magyarnarancs.hu

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!