Most egy korábbi EP-képviselőt tiltottak ki Magyarországról

2017.05.25. 16:04

James Dowson után a korábbi EP-képviselő Nick Griffint is kitiltották az országból, írja a Magyarnarancs.hu. Griffin a szélsőjobboldali Brit Nemzeti Párt (BNP) volt vezetője, többször is elítélték rasszista megnyilvánulásai miatt.

„Griffin John Nicholas brit állampolgár Magyarországon nem kívánatos személy, akit a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal Magyarország területéről kiutasított, egyidejűleg vele szemben beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el. Az idegenrendészeti intézkedésekre a Terrorelhárítási Központ javaslatára került sor” – idézi a Magyarnarancs.hu a Belügyminisztériumot. Ezek szerint vélhetően Dowsonhoz hasonlóan Griffint is nemzetbiztonsági kockázatnak tartja a TEK.

A holokauszt kamu, az iszlám pedig nemi erőszakkal terjed

Nick Griffin Cambridge-ben tanult, és már az egyetemen szélsőséges csoportok szervezésében vett részt. A BNP-hez 1995-ben csatlakozott, ahol kezdetben annak újságját szerkesztette, és mindössze három év alatt bíróság elé került faji gyűlöletre való uszítás miatt. 

Tisztában vagyok vele, hogy az ortodox nézet szerint hatmillió zsidót zártak krematóriumba és gázosítottak el. Az is ortodox nézet volt egykoron, hogy a Föld lapos

– ezért Griffint 9 hónap, két évre felfüggesztett börtönre ítélték. 1999-re mégis a BNP elnöke lett.

2004-ben megint letartóztatták, amikor a BBC riportere beépült a pártba, és felvette, ahogy a BNP- vezér „ócska, gonosz vallásnak” minősíti az iszlámot, amit „elmebetegek terjesztenek országról országra már 1300 éve [...] nemi erőszak útján gyarapítva a hívek számát”.

2009-ben jutott be az Európai Parlamentbe, ahol 2014-ig volt képviselő.