Feladták a nyomozást Szlávy Bulcsú helytartójának ügyében

2017.05.26. 14:32 Módosítva: 2017.05.26. 14:34

Feladta nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda az 1997-ben a saját autójában felrobbantott veszprémi vállalkozó, Molnár Péter ügyében indított  – értesült a PestiSrácok.hu. A rendőrség azért függesztette fel az eljárást, mert nem láttak esélyt arra, hogy megtalálják az elkövetőt. 

Az áldozat fia azt nyilatkozta, apja nemcsak az alvilágnak, hanem a politikának is útjában volt. Molnár Pétert az 1997-ben eltűnt Szlávy Bulcsú észak-balatoni helytartójaként tartották számon, később a Szlávy érdekeltségeit átvevő Aranykéz utcai áldozattal, Boros Tamással ápolt üzleti kapcsolatokat.

Az üzletembert 1997. augusztus 13-án a Balatonalmádi és Szentkirályszabadja közötti útszakaszon Nissan Patrol terepjáróval, a vezetőülése alá rejtett plasztikbombával robbantották fel. A 33 éves férfi meghalt, 21 éves utasa életveszélyes sérülésekkel került kórházba, de végül túlélte a merényletet.

Szentkirályszabadja 1997. augusztus 14. Felrobbant egy Nissan típusú terepjáró augusztus 13-án kora este a Veszprém -Balatonalmádi úton. A gépjárműben utazó két férfi közül az egyik a helyszínen életét vesztette, a másik, 21 éves férfit életveszélyes sérülésekkel szállították a veszprémi kórházba.
Szentkirályszabadja 1997. augusztus 14. Felrobbant egy Nissan típusú terepjáró augusztus 13-án kora este a Veszprém -Balatonalmádi úton. A gépjárműben utazó két férfi közül az egyik a helyszínen életét vesztette, a másik, 21 éves férfit életveszélyes sérülésekkel szállították a veszprémi kórházba.
Fotó: MTI / Penovác Károly

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés miatt ismeretlen tettes ellen kezdett vizsgálódni, majd a bűnügy átkerült az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságához, de 2001-ben eredménytelenül zárták le a nyomozást. Az aktákat egy évtizeddel később újra elővették, de a Nemzeti Nyomozó Iroda az eljárást 2011 augusztusában ismét felfüggesztette - írja a PestiSrácok. 

Három évvel később  újra leporolták az aktákat, mivel adat merült fel arra, hogy ennek a bűncselekménynek a megoldása is a Prisztás-gyilkosság és az Aranykéz utcai merénylet megrendeléséért már jogerősen elítélt Portik Tamás és csapata irányába mutat. Egyik emberének, illetve egyik energolos cégtársának súlyos vitája volt Molnárral, amiből mindketten megalázottan kerültek ki, de a megszégyenítést nem felejtették el.

A PestiSrácoknak van adata a nyomozóhatóságnak arról, hogy Portik bizalmi embereinek egyike egy budapesti lakásban készítette a leszámoláshoz használt robbanóanyagot. Egy védett tanú állítólag arról is beszélt a rendőröknek, hogy az energolosok, „az éjszaki partot, amíg Molnár élt, nem tudták megszerezni”. De „Molnár halála után szép apránként átvették az éjszaki part feletti uralmat is”.

Ezek az információk viszont nem voltak elegendőek ahhoz, hogy felelősöket tudjanak megnevezni, mert az ORFK kommunikációs osztálya arról tájékoztatta a PestiSrácok.hu-t, hogy január 2-án felfüggesztették a nyomozást, mivel "az elkövető kiléte a nyomozásban nem volt megállapítható”.