Kicselezte a Fidesz a Farkas Flórián miatt tüntetni akaró szocikat

2017.05.26. 17:07

Délután négykor a Fidesz közölte, hogy aláírta a stratégiai együttműködési megállapodást a Lungo Drom romaszervezettel, egész pontosan Kövér László és a mostanában sokat támadott, emiatt a nyilvános szerepléstől gyakorlatilag visszavonult Farkas Flórián találkoztak a Fidesz székházában.

Az időpont itt csak azért érdekes, mert eredetileg - a Romnet által megszerzett meghívó szerint - fél hétre tervezték ezt az egészet, az MSZP ezért a tiltakozó demonstrációját is akkorra szervezte a Lendvay utcába. A területfoglalási engedélyt meg is kapták szépen, ahogy illik,

hattól nyolc óráig.

Teleki László, az MSZP parlamenti képviselője pénteki sajtótájékoztatóján be is jelentette a tiltakozást, és érdekesnek nevezte, hogy Kövér László házelnök nem finnyás jó hírére és erkölcsére, "pedig tudja, hogy Farkas Flórián lenyúlta és saját magára költötte a romák felzárkóztatására szánt több mint egymilliárd forintot".

Az MSZP tehát az esti tiltakozásra készül, de a Fidesz cselezése miatt valószínűleg tök egyedül lesznek a székháznál, sem egy Kövér László, sem egy Farkas Flórián nem fog elhajtani lesötétített fekete autóval a dühös tüntetők előtt.

A Fidesz szerint a Lungo Drom az egyetlen garancia

Kövér László házelnök, aki a Fidesz választmányi elnöke is, a megállapodás aláírását követően amúgy azt mondta, egy olyan megállapodást hosszabbítottak meg, amely mindkét szervezetnek sikereket hozott: a választási győzelmek mellett ugyanis a Fidesz és a Lungo Drom is elmondhatja magáról, hogy minden korábbinál komolyabban tudta támogatni a romák felzárkózását.

Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke úgy fogalmazott, a Fidesz és a Lungo Drom szövetsége az egyetlen garanciát jelenti a cigányság felzárkózásának folytatására.

Gúr Nándor, az MSZP alelnöke pénteken a Lendvay utcai Fidesz-székház előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, "a Fidesz csalárd módon járt el, amikor a média és a közvélemény kizárásával kötött választási megállapodást pénteken a Lungo Drommal."

Szerinte a Fidesz az emberek szemébe nézve "hazudik és lop", és a választási megállapodással engedélyt adott a Lungo Dromnak, hogy "szétlopja Magyarországot". Kijelentette: a kormánypárt elveszi a diákoktól tudáshoz való hozzáférés szabadságát, a munkavállalóktól a jogaikat, a pénzüket, a nyugdíjasoktól a biztonságot és a betegektől a gyógyulás lehetőségét. Ennek véget kell vetni, és azoknak, akik lopnak bűnhődniük kell - hangoztatta.

Teleki László szocialista országgyűlési képviselő azt mondta, a Fidesz és a Lungo Drom választási szövetségével az a fő probléma, hogy a szegény embereknek nem jut semmi az államkasszában. Hozzátette, Polt Péter legfőbb ügyész a kormánypárt és a Lungo Drom cinkostársa, hiszen még a szavát sem emelte fel Farkas Flórián ellen. "Nem lehet ezt ma megengedni Magyarországon, és a népnek kell megálljt parancsolni, hogy a Fidesz ne folytathassa azt, amit az elmúlt időszakban folytatott" - hangsúlyozta a politikus.