Bezuhant Orbán népszerűsége

2017.05.28. 14:15

Látványosan csökkent Orbán Viktor népszerűsége januártól májusig a Publicus Intézet felmérése szerint. A Vasárnapi Hírek megbízásából felvett adatok szerint a kormányfő munkáját határozottabban alacsonyabbra értékelték most, mint az év elején. Az MSZP kormányfő-jelöltjévé választott Botka László viszont jobb számokat kapott – írta a 24.hu.

Az 1007 fős, reprezentatív felmérés kérdése így hangzott: „Mennyire szívesen látná fontos politikai szerepben?” – az értékelést egy százas skálán kellett megadni.

2017 05 pol nepsz-800x602.png
Fotó: Publicus Intézet

Orbán a kérdésre januárban átlagosan 49 pontot kapott, májusban csak 40-et, Botka pedig 40 után ezúttal már 43 pontig jutott és a Jobbik elnöke, Vona Gábor is feljövőben, 34 pontnál jár.

Igaz Botka áprilisban 44 pontot is kapott, ám a különbség Botka javára így is májusra lett a legnagyobb Orbánnal szemben.

Meglepő módon Orbán mérhető népszerűségvesztése nem befolyásolta a pártok megítélését.

Az összes megkérdezett körében továbbra 25 százalékkal vezet a Fidesz, mögötte az MSZP 14, a Jobbik 10 százalékon áll. Toronymagasan a bizonytalanok vezetnek: 41 százalék nem tudja, hogy "most vasárnap" kire voksolna, így továbbra is igaz, hogy az elégedetlenek táborából nem tud nagyobb csoportokat magához vonzani egyik ellenzéki párt sem.