Nyomozás indult a budavári fideszes polgármester lakása és autói miatt

2017.05.29. 09:27 Módosítva: 2017.05.30. 13:45

A Magyar Nemzet úgy tudja: hűtlen kezelés gyanúja miatt eljárás indult a rendőrségen, miután kiderült, hogy az I. kerületi polgármester, Nagy Gábor Tamás egy műemlék épületben 71 négyzetméteres lakást bérel a kerületben mindössze 81 ezer forintért. A lap szerint ennek az eljárásnak a keretében vizsgálják a hatóságok az önkormányzat autóvásárlásait is.

Mint mi is megírtuk, az önkormányzat egy éven belül két hivatali autót is vásárolt, az egyiket, egy Nissan Leaf elektromos autót a polgármesternek, egy hibrid meghajtású Lexust pedig az önkormányzatnak, amit állításuk szerint vidéki, külföldi utakra, delegációk utaztatására használnak. Mindeközben a polgármester önkormányzattól bérelt lakása alig 200 méterre van a hivataltól, tehát a munkába járáshoz egyáltalán nincs szüksége autóra.

A napilap információi szerint a két ügyet a BRFK korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya vizsgálja. Az nem derül ki a cikkből, hogy a nyomozást feljelentés hatására indították-e el, vagy saját hatáskörben.

Frissítés május 30-án: A rendőrség a Police.hu-n cáfolta, hogy vizsgálnák az I. kerületi önkormányzat autóbeszerzéseit. Mint írták,

a cikkben megjelentekkel ellentétben az igazság az, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányságra ilyen tartalmú bejelentés, feljelentés nem érkezett, nyomozás a cikkben említett önkormányzati gépjármű beszerzésével, illetve használatával kapcsolatosan nem indult.

Arról ugyanakkor nem szól a rendőrség közleménye, hogy a polgármester lakásbérlése miatt folytatnak-e nyomozást.