A halálos balesetben részes M. Richárd embere védte Rogánt Csepelen

2017.05.30. 11:21

Váratlan emberek bukkantak fel Rogán Antal körül a csepeli lakossági fórumon. A minisztert nem csak a Készenléti Rendőrség, de egy olyan biztonsági cég is védte, amelyik vezetője a halálos balesetben részes M. Richárdhoz közel álló személy – írta a 444.hu.

K. Konrád személyesen is kísérte Rogánt. A cég biztonsági emberei az Index riporterét is igyekeztek távol tartani a minisztertől, aki azonban jelezte, nem az ő emberei az öltönyös férfiak.

Rogán: Nem dolgoztam Simicskának, de voltam vele koncerten

A 444.hu szúrta ki, hogy a biztonságiak ugyanahhoz a luxusautók bérbeadásával foglalkozó német céghez köthető kisbuszból szálltak ki, amelyiktől a Dózsa György úton tragikus balesetben részt vevő M. Richárd Mercedese is származott.

A biztonságiak a kitűzőjük alapján a Swat Privat Group emberei voltak. A Gyálra bejegyzett cég ügyvezetője K. Konrád, aki ellen egy olyan ügyben folytatott titkos nyomozást a Nemzeti Védelmi Szolgálat, amelyben M. Richárd is érintett volt. Őt „Gyurma”, K. Konrádot pedig „Izom” néven ismerte a titkosszolgálat – írta a 444.hu, amely a hozzá eljutott dokumentumokból úgy tudja, hogy egy korrupt rendőr megfigyelése nyomán került a két férfi a szolgálatok vizsgálatába.

Gyurmát és Izmot az NVSZ le is hallgatta. 

Az ügy egy M. Richárdtól ellopott Audiról szólt, amelyről egy ismeretlen férfi információt adott, hozzásegítve M. Richárdot ahhoz, hogy eljusson a tolvajhoz. Az ismeretlen férfi egy rendőr lehetett.

Az NVSZ gyanúja szerint „M. Richárd és társai rendvédelmi kapcsolatuk segítségével jutottak el a feltételezett autótolvajhoz, illetve rendvédelmi kapcsolatuk segítségével kísérlik meg visszaszerezni a járművet. ... Jelen adatok szerint a feltételezett tolvajt M. Richárd megbízottja személyi szabadságában korlátozhatta. M Richárdhoz és kapcsolataihoz erőszakos cselekmények köthetők” – idézte a 444.hu az NVSZ lehallgatást indokló határozatát.

Az autót végül m. megbízásából K. Konrád szerezte vissza, a TEK ezután állította őt le Esztergomban. Az adatok szerint az NVSZ az autólopás előtt kezdte a vizsgálódást, fókuszában nem M. Richárdék, hanem rendvédelmi kapcsolataik álltak. Az NVSZ önbíráskodás miatt tett a két férfi ellen feljelentést – a 444.hu kérdésére azonban az ügyészség közölte: az önbíráskodási ügynek M. Richárd nem gyanúsítottja. K. Konrád pedig azt mondta el a lapnak, hogy nem tud feljelentésről, de megbízásból valóban keresték az ellopott Audit.

Arra a kérdésre, hogy cége hogyan került a Rogán Antal és Németh Szilárd csepeli lakossági fórumára, közölte: szerződéseikkel kapcsolatban nem adnak felvilágosítást.

Rogán titkársága azt válaszolta a 444.hu kérdésére, hogy a miniszter „soha nem alkalmazott biztonsági szolgálatot, illetve testőrt sem (...) az eseményen meghívott vendégként vett részt, minden egyéb a rendezvény szervezőinek döntése volt.”