Bajnai még egyszer visszanézett a politika mezejére

2017.05.31. 19:12

Ha azt hitte, hogy a demokratikus oldalon Botka László és Gyurcsány Ferenc rivalizálása elszívja a levegőt a többiek elől, nagyobbat nem is tévedhetett volna. Botka László ugyanis kiszólt vagy inkább beszólt egy Bajnai Gordonnal kapcsolatos felvetésre, amire meg is érkezett az egyszeri miniszterelnök és egykori miniszterelnök-jelölt reakciója.

Botka az ATV-nek adott interjújában azt mondta arra a kérdésre, hogy feltenné-e a közös listájára Bajnait, hogy nem, hiszen már visszavonult, de „semmilyen körülmények között nem tenném se Bajnai Gordont, sem Kádár Jánost, se Rákosi Mátyást és Horthy Miklóst se a listára."

Feltehetően minden demokratikusan gondolkodó egykori és ma is aktív politikus álma ilyen díszes felsorolásban szerepelni. De ha ezek után Bajnai részéről dühödt kirohanásra számított, meg vértolulásos fejre, habzó szájra, akkor megint tévedni tetszik.

Bajnai ugyanis csibészes mosollyal kísért higgadt levélben nagyjából azt írta Botkának, hogy bekaphatja. Mindenki:

„Az aggódó közvéleményt ezúton szeretném én is megnyugtatni, hogy nem csak az MSZP, de az MSZMP, az MDP, sőt a Peyer-féle paktum párt listájára sem kívánkozom:-)

A kormány- és korszakváltás mielőbbi reményében rendületlenül bizakodva, munkasikereket kívánok.”