Muszlimok ültek le a böjtöt megtörő estebédre a Trump-torony elé

2017.06.02. 13:52

Az iszlámban ramadánkor, azaz a böjti hónapban a kötelező böjt hajnalhasadástól napnyugtáig tart. Két böjti napot a vacsorával törik meg, a böjt megtörése gyakorlatilag ünnepi alkalom, iftárnak hívják. Egy ilyen vacsorát tartottak most amerikai muszlimok a Trump-torony előtt Manhettenben tiltakozásul Trump iszlámellenes politikája és retorikája ellen, írja a CNN.

Partaking in a delicious iftar in the street in front of Trump Tower. Up yours, POTUS.

Jay Rhoderick (@jrhoderick) által megosztott bejegyzés,

Trump továbbra sem hajlandó elengedni a többszörösen felfüggesztett beutazási tilalomról szóló rendeletét, amelyek hat, többségében muszlimok lakta országra vonatkozik. A jelen állás: az amerikai kormány most nyújtotta be a fellebbezést a felfüggesztő határozattal szemben.

#iftar #aintnotimetohate #ramadan #muslimneighbors #onestruggleonefight #neveragain #ramadan2017

Larry Person (@lp10011) által megosztott bejegyzés,

A CNN újságírójának az egyik tiltakozó aktivista azt nyilatkozta, az Egyesült Államok a muszlimok és feketék hátán épült fel, az iszlám pedig nem idegen Amerikának. A muszlimok mégis ki vannak téve a gyűlöletnek a munkába menet, a vallásuk gyakorlása közben, a mindennapokban is. Az akcióhoz más valláshoz tartozók is csatlakoztak, hogy szolidaritásukat fejezzék ki.

A tiltakozás előtt néhány nappal adott ki közleményt Trump: kellemes ramadánt kívánt az amerikai muszlim közösségnek és megjegyezte, hogy a manchesteri merénylet teljesen ellentétes a ramadán szellemiségével.