Tarlós Istvánnak eddig egy 2 éves kocsival kellett járnia, de most kapott egy újat

2017.06.02. 15:26 Módosítva: 2017.06.02. 15:26

Mindig szerettem, amikor kijött valami nagyobb újítás a mobiloknál, valami új funkció, vagy új dizájn (még az okostelefonos korszak előtt) mert akkor az azt jelentette, hogy új mobilom lesz. Na, persze nem én kaptam meg a legújabb modellt, hanem a kütyümániás apám vette meg magának, én meg megörököltem az övét, ami persze kicsit kopott és elavult volt, de azért jobb, mint a semmi. Ilyesmi történt Tarlós István körül is.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes hétéves autóját kellett lecserélni, a Főpolgármesteri Hivatal vett is egy újat 7,5 millió forintért - csakhogy azt Tarlós István kapta meg, és az ő korábbi, 2 éves kocsiját passzolta le a helyettesének.

A hvg.hu szerint az ügylet lebonyolításával Tarlós az egyik régi bizalmasát, Zsolnai Józsefet bízta meg, és

a belső utasítás szerint az új gépkocsi beszerzését titokban kellett tartani.

A titkolózás része volt, hogy ugyanolyan színű és típusú kocsit szereztek be, mint amivel Tarlós eddig járt.

Még a korábbi rendszámot is átszerelték az új autóra. Pedig ez plusz adminisztrációs költségekkel járt. A kocsi egy jól felszerelt, extrákkal teli fekete Volkswagen Passat, ami a Főpolgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint bruttó 7.749.984 forintba került és nyílt közbeszerzési eljárás keretében vásárolták, ezért nem lehet azt állítani, hogy titkolózni próbáltak.