Visszahívták az Ökumenikus Segélyszervezet élére az ügynökmúltja miatt lemondott Lehel Lászlót

2017.06.02. 22:52 Módosítva: 2017.06.02. 23:13

Május 31-én közgyűlést tartott az Ökumenikus Segélyszervezet, az erről szóló beszámolót a Hvg.hu szúrta ki a honlapjukon. Ebből derült ki, hogy a szervezet felügyelő bizottsága május közepén ülésezett, és egyhangúlag felkérték Lehel Lászlót, hogy

a segélyszervezet törvényes működésének biztosítása érdekében vonja vissza tevékenységének felfüggesztését, és térjen vissza elnök-igazgatói feladatainak ellátásához.

Ez pedig május 15-én meg is történt. 

Vagyis ismét Lehel László vezeti az Ökumenikus Segélyszervezetet, azok után, hogy április végén a Magyar Nemzet megírta róla, hogy ügynök volt. Lehel László maga is elismerte, hogy Filozófus néven évekig jelentett, 1983-tól legalább 1988-ig papként. Lehel ügynöktevékenységét a Segélyszervezet felügyelő bizottsága is elítélte, mégis úgy látták, hogy az elnök-igazgatónak vissza kellene térnie a szervezet élére. 

A május végi közgyűlésen Lehel László már ismét mint elnök-igazgató értékelte a 2016-os évet, amiről azt mondta, hogy "ünnepi év volt dolgos hétköznapokkal". Az ügynökmúltjáról nem beszélt, igaz, ez nem tavaly derült ki, hanem két hónappal ezelőtt.