A nemzeti összetartozás napján mindenki elküldte a másikat a francba

2017.06.04. 13:29

A két konzervatív, jobboldali(nak mondott) párt óriási nemzeti egységet mutatott a trianoni békeszerződés aláírásának emléknapján. Ahogy a tévések szokták mondani, kommentár nélkül, (de rövidítve) közöljük ezeket a nyilvánvalóan a magyar nemzet összetartozásáról szóló híreket.

Hollik: a magyarság szégyenfalán van a helye Gyurcsánynak, Botkának és Vonának

A magyarság szégyenfalán van a helyük mindazoknak, akik 2010-ben nem álltak ki a magyar nemzet határokon átívelő egysége mellett, nem szavazták meg a kettős állampolgárságról szóló törvényt, és ezen a szégyenfalon ott van Gyurcsány Ferenc, Botka László és Vona Gábor is - mondta Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten. A kereszténydemokrata politikus kiemelte: 2010 óta az ellenzék újra és újra bizonyította, hogy nem lehet rájuk számítani, ha nemzeti ügyekről van szó, sőt odáig mentek, hogy baloldali és újabban már jobbikos politikusok is gyalázták a külhoni magyarságot. 

Jobbik: a kormánypártok szégyelljék magukat!

A kormánypártok Trianonnal kapcsolatos lépéseit nevezi szégyellnivalónak a Jobbik frakciója Hollik István (KDNP) vasárnapi kijelentéseire reagálva. A Jobbik frakciója sajtóközleményében azt írta: nem tudják elfelejteni, hogy a Soros-ösztöndíjas Orbán Viktor és pártja 1990-ben még látványosan kivonult a Parlament ülésterméből, amikor Trianonra kellett volna emlékezni. Ezt a gyalázatot a Fidesz és a KDNP a héten megismételte, amikor elutasították, hogy 2020 Trianon-emlékév legyen - húzták alá. A közleményben megjegyzik: Vona Gábor volt az egyetlen kormányfőjelölt, aki elzarándokolt a magyar összetartozás legnemesebb eseményére, a csíksomlyói búcsúba, miközben Orbán Viktor a cardiffi BL-döntő díszpáholyát választotta.