Letöltendőt kértek a villamosvezetőre és rendőrre támadó férfiakra

2017.06.06. 10:37

Vádat emelt az ügyészség a Móricz Zsigmond körtéren garázdálkodó két férfi ügyében. A két férfi a vád szerint tavaly decemberben először a Móricz Zsigmond körtéren garázdálkodott, ahol egy villamos utasaira, és egy magát szolgálatba helyező rendőrre is rátámadtak, majd később egy XI. kerületi söröző vendégeit bántalmazták, írja az ügyészség.

A vádirata szerint a vádlottak - egy 20 és 21 éves férfi - 2016. december 16-án 20:00 óra körül a XI. kerületben, a Móricz Zsigmond körtéren részegen, az Újbuda Központ felé közlekedő egyik villamoson a viselkedésükkel zavarták a villamos szabályszerű és biztonságos közlekedését, ezért a villamos vezetője felszólította őket, hogy szálljanak le a villamosról.

A vádlottak leszálltak, de a villamosvezetőt szidni kezdték, és az utasokkal is szóváltásba kerültek. Ezután a 21 éves vádlott a vezetőfülke mögötti résznél a peronról felrúgott az utasok felé. A rúgás egy férfi utas kezét érte, az egyik ujja kificamodott.

A villamos hátsó részében utazó szolgálaton kívüli rendőr eközben leszállt a villamosról, felszólította a vádlottakat, hogy hagyják abba az erőszakos cselekményüket, majd közölte, hogy rendőr, egyúttal szolgálati igazolványának felmutatásával szolgálatba helyezte magát, a 20 éves férfi azonban ezután is - már tudva hivatalos személy minőségéről - rátámadt, megütötte, majd társával együtt elmenekült a helyszínről.

A vádlottak nem sokkal később egy XI. kerületi vendéglátóhely előtt tartózkodó több fős társaságba is belekötöttek, majd pár perc múlva oda visszatértek, és több emberre - köztük két nőre is - rátámadtak, őket puszta kézzel, vagy a kezükbe vett tárgyakkal ütlegelték, rugdosták.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség az ügyben hivatalos személy elleni erőszak bűntette, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, és többrendbeli testi sértés miatt emelt vádat, és a két férfival szemben letöltendő börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.