Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Azt hitte, migráns szállta meg az anyját, tőrt rántott rá

2017.06.09. 15:54

Június 15-én, jövő csütörtökön kezdi tárgyalni a Budapest Környéki Törvényszék annak a skizofrén betegnek az ügyét, aki tavaly nyáron tőrrel támadt az anyjára. Az illető Érden lakott a féltestvérénél, és velük együtt élt az édesanyjuk és annak férje is.

A vádlottban az a képzet támadt, hogy az édesanyja testét megszállta egy migráns és meg kell őt ölnie

- áll a bírósági ügyismertetésben.

A támadás 2016. július 8-án történt. A vád szerint az illető fogott egy 25 centis pengéjű dísztőrt, átment az anya lakrészébe, és ott hasba- majd hátbaszúrta a védekező asszonyt, akinek a segélykiáltására odafutott az emeletről az unokája és a fia. A vádlott akkor őket vette célba, ezt kihasználva az anyának sikerült kijutnia a házból, és később a többi családtag is ki tudott szaladni, a támadóra pedig rázárták az ajtókat.

Amikor kiértek a rendőrök, a vádlott éppen fürdött, így vették őrizetbe. Az anya sérülései 3 hét alatt gyógyultak meg, a vád szerint csak a véletlennek köszönhető, hogy nem került életveszélyes állapotba.

A leírás szerint a vádlott jelenleg is téves eszmékkel és érzékcsalódásokkal küszködik,  skizofréniában szenved.