Bárándy Péter védi Ahmed H.-t

2017.06.09. 09:17 Módosítva: 2017.06.09. 09:19

Az egykori szocialista igazságügy-miniszter, Bárándy Péter az új ügyvédje Ahmed H.-nak, a tavaly novemberben terrorizmus vádjával első fokon tíz évre ítélt szír bevándorlónak – értesült az Origó.  A tavaly szeptemberi 16-i kődobálós, vízágyús, könnygázas balhé után egyedül őt vádolták meg terrorcselekmény elkövetésével.

Kirendelt ügyvédként korábban Sebők Balázs szegedi ügyvéd védte Ahmed H.-t, és a június 15-re kitűzött másodfokra is úgy készült, hogy ő viszi tovább az ügyet, de váratlanul Bárándy Péter került a helyére.

Sebők megerősítette, hogy már nem ő védi a szír férfit. Azt mondta, hogy márciusban kapott egy értesítést arról, hogy megszüntették a megbízatását, és más ügyvédet kértek fel a 40 éves bevándorló védelmére.

A Magyar Idők úgy tudja, Bárándy meghatalmazásáról a szír férfi családja döntött. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét