Simon, Szimonetta
7 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Megverték Drávapiski polgármesterét

2017.06.11. 00:07 Módosítva: 2017.06.12. 01:00

Mentőhelikopter érkezett Alsószentmártonba, a Szabad Pécs pedig úgy tudja, hogy Mali Zoltán, Drávapiski polgármestere szenvedett súlyos fej- és végtagsérüléseket szombat este. Sokkos állapotban került kórházba, a portál szerint gyakorlatilag meglincselték a faluban kocsmát üzemeltető, országosan is ismert baranyai faluvezetőt.

A Szabad Pécs úgy tudja, hogy Alsószentmárton polgármester, Budai László és Mali az utóbbi időben kölcsönösen fenyegették egymást.

Mali Zoltán többek közt azt sérelmezte Alsószentmártonban a polgármesternél, hogy miért engedik be tömegesen a mozgó boltokat. Ez régi, szinte állandó konliktusforrás a kis falvakban, ahol még van helyben bolt.

Az N1 TV-nek a kórházból, műtét előtt nyilatkozott Mali Zoltán, és azt mondta, azért támadták meg nyolcan, mert felemelte a hangját az ellen, hogy az alsószentmártoni polgármester szerinte lopja az emberek pénzét. Az interjút itt nézheti meg

Mali Zoltán nyilatkozik a Provident Zrt.-nek helyet adó belvárosi irodaépületnél rendezett tüntetésen 2009-ben.
Mali Zoltán nyilatkozik a Provident Zrt.-nek helyet adó belvárosi irodaépületnél rendezett tüntetésen 2009-ben.
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Bama.hu szerint a másik oldal azt állítja, megelégelték az alsószentmártoniak Mali Zoltán teljhatalmát, és a spontán tüntetés fajult tettlegességig a falu határában. Szerintük 300 alsószentmártoni vonult utcára, hogy Mali Zoltán ellen tüntessen, aki kocsmát és trafikot is üzemeltet a községben. A helyiek szerint Mali Zoltán önkényuralmat gyakorolt, és ebből lett elegük.

2013-ban arról számoltunk be, hogy a korábban SZDSZ-es Mali Zoltán felesége nyert jogot, hogy Alsószentmártonon bővíthesse ki vendéglátóegységét dohánybolttal.

Sőt, 2011-ben azért került az Index hasábjaira Mali Zoltán, mert a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület segítségét kérte blogján. Azt írta, a "helyben illetékes Siklósi Rendőrkapitányság képtelen ellátni normálisan a feladatát és hagyja, hogy helyi bűnözők csoportosan garázdálkodjanak."  Az uzsorások elleni küzdelméről is elhíresült Mali Zoltán polgármester akkor azt mondta: főként három helyi család tagjaival van probléma, mert fa- és terménylopásra rendezkedtek be, és már a polgármesteri hivatal udvarából is ellopták az építőanyagokat.

15%
4290 Ft
3647 Ft
15%
3499 Ft
2975 Ft